Recenzentka

Wpisy otagowane „1963”

  • sobota, 14 stycznia 2017
    • Przebaczenie - cytat

      Przebaczenie jest jak odpowiedź na sny dziecka o cudzie, który sprawił, że to, co się rozdarło, znów jest całe; a co zostało splamione - znów jest czyste.

           W tym właśnie sensie potrzebujemy, by nam przebaczano i sami musimy przebaczać. W życiu Bogiem, między Nim a nami nie ma żadnej przeszkody: On zawsze  n a m  p r z e b a c z a. Ale m y  nie możemy Nim żyć, jeżeli coś stoi na przeszkodzie między nami a innymi ludźmi.

       

      Iceland Grimsvoetn 1972-B

       

      Zdjęcie: Grimsvötn (jezioro i wulkan) na lodowcu Vatnajökull na Islandii (1972). Autor: Roger McLassus (Praca własna) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) lub CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)], Wikimedia Commons.

       

      Cytat z: Drogowskazy, Dag Hammarskjöld, Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, Kraków 1967. Z szwedzkiego przełożył i przypisy opracował: Ks. Jan Zieja. Tytuł oryginału: Dag Hammarskjöld, Vägmärken. Redaktor książki: Zygmunt Łanowski. Opracowanie graficzne: Zofia Darowska. Stron: 186. Cena okładkowa: 35 zł. Wydanie I.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      recenzentka.blox.pl
      Czas publikacji:
      sobota, 14 stycznia 2017 18:49
  • czwartek, 12 stycznia 2017
    • Czy można być sobą? - cytat

      Jakże to męczące, gdy w  n a s z e j roli zmuszeni jesteśmy grać rolę n i e  n a s z ą ! Nie możesz okazać, że jesteś takim człowiekiem, jakim naprawdę musisz być, aby spełnić swoje zadanie - jeżeli chcesz, żeby ci na to pozwolono. Jakże to męczące a nieuniknione, odkąd ludzie tak już zorganizowali swoje współżycie raz na zawsze.

       

      Aurora Borealis NO

       

      Zdjęcie: Aurora Borealis, Norwegia, 2006-10-28. Autor: Rafal Konieczny (Praca własna) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html), CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/) lub CC BY 2.5 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.5)], Wikimedia Commons.

       

      Cytat z: Drogowskazy, Dag Hammarskjöld, Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, Kraków 1967. Z szwedzkiego przełożył i przypisy opracował: Ks. Jan Zieja. Tytuł oryginału: Dag Hammarskjöld, Vägmärken. Redaktor książki: Zygmunt Łanowski. Opracowanie graficzne: Zofia Darowska. Stron: 186. Cena okładkowa: 35 zł. Wydanie I.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Autor(ka):
      recenzentka.blox.pl
      Czas publikacji:
      czwartek, 12 stycznia 2017 22:22
  • wtorek, 10 stycznia 2017
    • Misterium arktycznej białej nocy letniej - cytat

      Misterium arktycznej białej nocy letniej: na gałązkach zapach lodu i rozwijających się pąków, rdzawobrunatna poświata na nagich pniach drzew, lśnienie lepkiego młodego listowia - plusk wody w szczelinach pękających lodów, trele strzyżyków - śmiertelna bladość brył lodu w skośnych promieniach światła, purpurowy wał różanecznika wzdłuż pustki wybrzeża - wśród brunatnych zeschniętych badyli, białe kwiaty tłustosza, jak bryzgi zimnej wody w blasku słońca. Zwycięstwo.

       

      IceBlockNearJoekullsarlon

       

      Zdjęcie: Blok lodu na plaży w pobliżu Jökulsárlón, Islandia. Autor: Andreas Tille (Praca własna) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], Wikimedia Commons

       

      Cytat z: Drogowskazy, Dag Hammarskjöld, Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, Kraków 1967. Z szwedzkiego przełożył i przypisy opracował: Ks. Jan Zieja. Tytuł oryginału: Dag Hammarskjöld, Vägmärken. Redaktor książki: Zygmunt Łanowski. Opracowanie graficzne: Zofia Darowska. Stron: 186. Cena okładkowa: 35 zł. Wydanie I.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      recenzentka.blox.pl
      Czas publikacji:
      wtorek, 10 stycznia 2017 21:34

Kalendarz

Lipiec 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Statystyki od: 8.03.2014